16 februari 2009

Baktaktsdag

Största delen av dagen har genomsyrats av någon slags otymplig baktakt.
Vaknade lite för sent, duschade lite för länge, håret hade bestämt sig för en bad hair day, kläderna kändes fel, tidningen kom lite för sent, mobilen var oladdad, halsduken satt fel och släppte in -21-gradig kalluft, alla trafikljus som passerades slog om till rött, varenda inlagd snus blev en snedsnus (en sån som bara rinner) osv, osv.

Ibland blir det bara så, oflyt och baktakt.
Men jag har insett att det inte lönar sig att lägga någon energi på att reta upp sig och bli melankolisk över dagar som denna. Betraktar det numera mest som ett intressant fenomen. Dessa baktaktsdagar ska genomlidas och avslutas så fort som möjligt för att ersättas av en ny, annan dag.
Eller varför inte som idag, passa på att gå till banken och prata pensionssparande för att riktigt frottera och späka sig i tråk.

Har efter stallgörat ägnat katten en del uppmärksamhet under kvällen.
Med alldeles för mycket ensamtid på dagarna är hon kraftigt understimulerad.
Vilket får till följd att hon utvecklat sin charmiga förmåga att 03:30 på nätterna springa på garderobsdörrarna. Numera räcker det inte med att jag öppnar dörrarna innan sängdags eftersom hon insett att dörrar går att springa på även från insidan.
Alla medel är tillåtna bara matte vaknar.
Så, i kväll har det varit ordentlig lekstund.
Vi har sprungit och jagat varandra mellan rummen, snurrat runt, runt i fåtöljerna, skjutit gummisnoddar, gömt leksaker bakom kuddar, kastat torrfoder över hela lägenheten och släpats runt på mattor.

Att djuren styr mitt liv blir allt mer påtagligt :-) Heh.
Nu har hon äntligen somnat vid min sida och kanske, kanske kan hon tänka sig att sova till 05:00 i morgon.
Då ringer klockan, då ska jag upp - i takt med dagen.

Godnatt!

/Maria

Inga kommentarer: