12 augusti 2006

Nolia

Lördagen har till stor del, efter en rejäl sovmorgon, spenderats i Piteå på Noliamässan.
Denna niodagarsmässa lockar folk från hela Norrland, som vallfärdar till Piteå för att fynda i allt från superlim för 15 kronor, över de senaste älgstudsarna, till husbilar och traktorer för över en halv miljon kronor.
Där finns allt.
Eller folk vallfärdar inte till Piteå varje år, vartannat år hålls mässan i Umeå, men då vallfärdar de dit istället. De åren blir det lite längre för de från Kiruna, men kortare för besökarna från Sundsvall, så det jämnar ut sig i längden.

Nåväl, vi åkte dit ganska förutsättningslöst, men kom hem med en fullastad bil. I den, bilen alltså, hade vi då packat in en silikonbrödpensel (billig), ett dammsugarmunstycke (mässpris), en symaskin (något dyrare än brödpenseln) samt en död ko (dyrare än symaskinen).

Den döda kon lades ut på vardagsrumsgolvet vid hemkomsten, till stor glädje för katten. Det verkar bli en populär viloplats framöver.

Ikväll har vi varit och linedansat lite. Trevligt, bland annat fick vi se en uppvisning av en world champion från England. Hon var bättre än mig.

Efter en avslappningsöl på Calles sitter vi nu hemma i soffan och pustar ut, rätt nöjda med dagen. Om morgondagen bjuder på lika bra väder som idag kommer det nog att bli en dag på stranden. Hoppas det. Utflyktsväskan är redan packad...

/ Håkan

2 kommentarer:

Gurra sa...

Det fina vädret måste ha fastnat på eran bil och ni drog det med norrut. Här avlöser det ena åskvädret det andra. Jag är dock ganska mättad av sol och värme nu.

Anonym sa...

Hihi, gulligt namn ni har på bloggen nu. Hoppas ni har en bra dag, själv städar jag badrummet :)