19 juni 2008

Fjollträsk

Tisdag - onsdag denna vecka har jag spenderat i den kungliga hufvudstaden.
Två hektiska dagar utnyttjade till max.
4 mycket intressanta studiebesök för att samla på oss information och lyssna på andras erfarenheter inför det projekt vi jobbar i.
Det är mycket värdefullt att få träffa andra kommuner innan man ska göra en större förändring på en IT-avdelning.
Alla kommuner fungerar i stort sett likadant. Vi står inför samma problem, många av de system vi kör är desamma, våra "kunder" är förvaltningar av samma typ och vi kämpar alla med en stram budget bestående av skattemedel.
Att få träffas och bolla tankar och idéer med tekniker som stått inför exakt samma problem och möjligheter som vi är ovärderligt.

Men åldern tar ut sin rätt.
Vår resa var värdefull tid och för att nyttja den till max diskuterades storage, SAN, NAS, virtualisering, backup, arkivering - på planet ner, i taxin, till kaffet, under lunchen, under middagen, på tåget, i nästa taxi och ja - den enda stund vi inte pratade jobb var de få timmar vi spenderade på var sina håll under natten sovandes på våra hotellrum.
Förr kände jag att ett liknande jobbfrosseri inte var speciellt ansträngande, men när jag kom hem i går kväll var hjärnan degig och slutkörd.
Men, även om det var tuffa dagar så var det mycket intressant och givande.

För att inte tala om den spännande bilresan vi fick erfara mellan Globen och Centralstationen.

En försäljare tog sig an den omtänksamma uppgiften att köra oss till Arlanda Express-tågen eftersom vi hade bråttom och inte mycket tid att hinna med det plan vi bokat hem.

Det var rusningstrafik, vägarbeten och avspärrningar mest överallt och det mest anmärkningsvärda av alltihop - ovan nämde försäljare var infödd Skelleftebo.
Jag har i ett tidigare inlägg ondgjort mig över skelleftebornas beteende i trafiken.
Denne man var inget undantag och hans ca 30 år i Stockholm hade inte förändrat hans sätt att köra bil i stad överhuvudtaget utan istället vuxit till en absurd kombination av vettlös trafikfarlighet.

Fullständigt obrydd kryssade han i den täta trafiken mitt i Stockholms innerstad, körde mot rött, körde i busslinjefiler och bytte fil lika ofta som mitt hjärta slog av panisk stress.
Samtidigt pratade han givetvis storage, SAN, NAS, virtualisering... osv osv, vänd mot sina presumtiva kunder i baksätet.
Ögonkontakt med kund är viktigt!
När vi mötte polisen (tror vi körde mot enkelriktat, men jag kan ha haft fel) sa han att det bästa med Stockholm var att det fanns så mycket bus för polisen att hålla reda på så de sket i trafikförseelser.

Nåväl, vi hann med tåget -utan plåtskador och med livet i behåll - och 10 minuter innan boarding var vi på plats.

I morgon är det midsommar och ja Ulf - sen går vi mot mörkare tider :-D

/Maria

1 kommentar:

Anonym sa...

Skål på er om ett halvår sitter vi inte här!! :)

Mvh
Ulf