21 april 2006

Ny TV-trend

Den här arbetsveckan borde känts kort, bara 4 dagar.
Men den har varit längre än vanligt.
Redan på torsdag trodde jag att det var fredag, istället för att tro det var onsdag.
Konstigt.
Men nu är den iallafall slut och jag tänker inleda helgen med en liten bloggspaning och nämna något om den nya TV-trenden.

Det verkar som dokusåpan är död (äntligen - den har överlevt sig själv).
Istället är ironin på tapeten igen, men inte i form av att imitatörer driver med kändisar... utan kändisar som driver med sig själva.
Och då pratar vi inte om B-kändisar plockade ur dokusåpaträsket.
Nej, här snackar vi kändisar utsprungna ur idrotten, sportjournalistiken, vanliga journalistiken, musikvärlden, TV-kockvärlden och politiken.
Trenden är självdistans.
Att ställa upp i sammanhang där man överhuvudtaget inte hört hemma tidigare och bjuda på sig själv.
Visst har det väl förekommit till viss del tidigare oxå, men aldrig kan man som nu se Mat-Tina klafsa till en tårta med förbundna ögon i Högsta domstolen, Paolo Roberto boxa sig igenom en paso doble i Let's dance, Tommy Körberg spela potentiell rattfyllerist hos en bilförsäljare i Ett Herrans Liv, Lasse Anrell sjunga duett med Anna Book i Rampfeber, eller varför inte Gudrun Schyman som hunsad hemmafru i Lilla Vi...

Tror t.o.m att jag hört ryktas om att Göran Persson ska vara med i Filip och Fredriks nya "Här är ditt liv"-kopia Ett Herrans Liv (Bosse Ringholm tackade nej).
Sanslöst!
Tänk om gossarna lyckas få den strikta aldrig-säga-fel-i-media-statsministern att kunna släppa loss likt den fullständigt oförutsägbare galningen Gary Busey i High Chaparall.
Det ska bli MYCKET spännande att se.


Hur som helst, trenden är här, och jag gillar den - skarpt!!
För övrigt vill jag tillägga att den ölsort som Håkan idag inhandlat (Sarek) smakar som skrumpen julnöt. Besvikelse från början till slut...
/Maria

Inga kommentarer: