30 april 2006

Promenad och brasor

Igår kväll var vi ute och åt en tvåårsförlovningsmiddag på Carl-Viktor. Det var trevligt, och gott. Först tog vi in en förrätt bestående av en toast med renstek och sikrom, samt lite joms och sallad. Makalöst god. Till varmrätt hade Maria en Filet Mignon, medan jag dödade alla chanser till närhet och romantik genom att beställa Filet Provencale, som var fullständigt proppad med vitlök. Men det var gott iallafall...

Idag har det återigen varit otroligt fint väder, så vi tog en tvåtimmarspromenad, bland annat nere vid älven, där vi förutom måsar och förälskade par kunde se de sista vilsna isflaken glida ner efter vattnet på väg mot havet.
Vi såg också att det börjat spira blommor på andra ställen än i folks planterade rabatter, t ex de där gula sakerna som kanske är Tussilago. Vad vet jag.

Ikväll har vi spanat in majbrasan bredvid landskyrkan. I Skellefteå, och även på andra platser, så gör folk en massa småbrasor runt den stora brasan. Där grillas det korv, falukorv alltså, medan man spanar in hur den dieselindränkta jättebrasan brinner ner och skickar tio meter höga lågor mot aftonhimlen. Inte ett öga är torrt och inget klädesplagg kan undgå att lukta rök vid hemkomsten.

Trevlig valborgs på er, och ett litet grattis även till kungen. Han fyller ju ändå sextio...
/ Håkan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas ni får en fin vår uppe i Skellefteå! Här har vitsipporna börjat blomma och fåglarna kvittrar och har sig.

Anonym sa...

[url=http://www.burberryhommefrsale.org/]burberry[/url] jeekw [url=http://www.monclerfemmefrsale.org/]moncler homme[/url] rlvzk [url=http://www.uggfrancefrsale.org/]UGG[/url] aoxmx [url=http://www.abercrombiefrancesale.com/]abercrombie and fitch[/url] xyfwz