10 mars 2007

Utmaningen

Vi har blivit utmanade av Anna. Här kommer våra konstiga egenskaper.
REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir “tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit “tagna” och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Maria
1. Varje gång jag ska lämna lägenheten måste jag kolla så att spisen är avstängd, detta görs med en liten ramsa av typen "svart prick, svart prick, svart prick, svart prick...av, av , av , av...osv" avslutas med "lampan släckt", för att säkerställa för mig sjäv att varje reglage på spisen står vridet åt rätt håll samt att ugnen äv avstängd. Detta görs oavsett om spisen varit på under dagen eller inte. Dessutom måste jag även se till att alla lampor är släckta, att plattång, strykjärn och annat är avstängt samt se så att katten inte är instängd i någon garderob.

2. Mitt yrke till trots lider jag av extrem teknikångest. Innan något raderas, flyttas, startas om eller uppdateras kontrollerar och överväger jag varje potentiell följd som kan inträffa.
Ett extremt (oftast ganska tidsödande) kontrollbehov helt enkelt.

3. Jag är en klassisk Typ A-människa som stressar upp mig oerhört över småsaker. Som t.ex. att jag ofta jämför den kassakö jag står i på Ica med andra kassaköer och blir oerhört frustrerad över insikten att ha kommit ut ur butiken 10 sekunder tidigare om jag valt en annan kö.

4. Jag avskyr när ballonger smäller. Detta är djupt rotat sedan en händelse i min barndom. Kan ha varit tre-fyra år och var på någon slags avslutningsfest på Unga Örnar hemma i Ödeborg.
Varje barn hade fått en ballong och sedan skulle det tävlas. Tror att det gick ut på att man skulle sitta och hoppa på sin ballong tills den sprack. Jag skrek som en gris och ville inte för allt i världen ha sönder den fina ballongen jag fått. Minns inte hur det gick, men sedan dess klarar jag inte av att smälla ballonger.

5. Om jag av någon anledning har snurrat runt ett varv vill jag gärna snurra tillbaka, för att inte komma i otakt.

6.Slutligen är jag oerhört påverkad av fullmånen. Sover dåligt, får ångest och blir oerhört grubblig.

Håkan
Det blir några korta, snabba.
Är inte lika duktig på beskrivning som min oerhört trevliga och söta sambo.

1. Är inte helt tillfreds med att avhandla affärer på telefon med t ex banker och butiker. Nej öga mot öga ska det vara, så man ser om de ljuger...

2. Bor ogärna mer än ett år i sträck i samma lägenhet.

3. Blir grinig och lättretlig om jag skulle råka ha på mig ett par obekväma fillingar. De åker i soporna efter en dag.

4. Drabbas av distinkta sockersvackor om jag utför någon form av ansträngande fysisk aktivitet mindre än två timmar efter en middag.

5. Det finns tillfällen när bilen bara MÅSTE tvättas, oavsett hur sent på kvällen/natten man kommit hem.

6. Och ja, jag erkänner, jag har ett drag av besserwisser i mig som INTE är smickrande. Det har från gång till annan både kollegor, vänner (somliga före detta vänner), vissa journalister och annat löst folk fått känna på. Och jag skäms. (Men bara lite...).

Vår 7:e, gemensamma, egenhet är att vi av princip aldrig skickar vidare kedjebrev.
Men den som vill får gärna anta utmaningen. :-)

Kramar!
/Håkan & Maria

1 kommentar:

Hhomme sa...

Hah ! kul lista :)

Ser att nån är lika nojjig som mig på plattorna på spisen... min ramsa som lillan tagit efter är "noll noll noll noll". Gärna 3 eller 4 gånger.