08 juni 2007

För vi har tagit studeenteeenn...

... fy faan va vi e bra!!!
Denna sång har hörts till leda under dagen och kvällen.
Ni kan gissa varför.
Stadens gymnasister har just lyckats med den enorma bedriften att ha gått tre år (i vissa fall fyra, ojdå) i gymnasiet. Därav denna eufori och skön(?) sång.
Mitt på dagen skrålades sången från lövade traktorflak under deras väg mot det allmänna uppträdandet på stadens torg, där varje klass fick knata upp på scenen och sjunga en trudelutt med ibland tveksamt barntillåten text.
Nu frampå kvällskvisten hörs sången eka med något mera spruckna och trötta röster från parkbänkar, trottoarkanter och mer eller mindre nerspydda buskage.

Det är fascinerande vilken otrolig mängd alkohol 18-åringar kan prångla ut på olika sätt från Systembolaget. Andelen snälla kompisar måste vara hög.
Eller så har det bränts på gammalt (o)hederligt sätt i stugorna.
Och det är inte som på min tid. Då höll man sig i lönndom för att inte upptäckas av vuxenvärlden när man halsade i sig de dyrbara dropparna. Som jag iofs hade köpt själv på Systemet. Tidig skäggväxt var ibland av godo...
Nej, nuförtiden raglar man helt ogenerat omkring och halsar de medhavda dryckerna till fullt påseende. Fast det kanske är bra att de syns. Då kan man ju hjälpa till om någon skulle få för sig att tuppa av, ramla och slå sig. I värsta fall illa. Men alkohol brukar ju göra kroppen mjuk och relativt okänslig för yttre påverkan. Iallafall samma kväll som man är full. Dagen efter kanske kan vara lite mer ångest- och smärtfylld.
Ja, ja, de lär säkert klara sig ändå genom livet de små illbattingarna.
De brukar ju göra det...

/ Håkan

Dagens Googleträff: "stadshusets innergård sundsvall"

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej

Studenten är en underbat tid. Grönskan är fantastisk, sjungande glada människor med framtiden i sikte och hopp om en låång het sommar!