27 januari 2006

Havsörn

Arbetsvecka 4 = slut.
En vecka som inte alls blev som planerat. Veckans huvudplan var att ligga kvidande i soffan med sårig hals, fullproppad med Voltaren.
Men, nu dricker jag vin i stället.
Inte helt otrevligt.

Tänkte berätta lite om begreppet "Havsörn", något vi tillämpar på vår arbetsplats.
Ni som nu hört talas om "Akta dig för Havsörnen"-kampanjen, där Havsörn är den typen av tidsmördare som kommer med sin kaffekopp, just när du har som mest att göra, ställer sig i dörröppningen på ditt kontor för att berätta vad han/hon och sambon gjort under helgen, hur magsjuka deras barn varit eller bara för att munbajsa om vad skit som helst, det är inte den här typen av Havsörn jag pratar om.

Nej, en Havsörn på vår IT-avdelning innebär att någon tar upp ett ämne, en fundering, eller fråga. Diskussion uppstår och utmynnar antingen i konflikt eller total förvirring. Det är då man utropar "Havsörn". Detta innebär att någon som känner sig manad (oftast Kecka) tar på sig uppgiften att närmare undersöka fakta i ämnet med redovisning nästkommande fika.

Ämnen som varit aktuella den senaste tiden är "Kan fåglar förfrysa fötterna", "Vilken idrott är vanligast i Sverige", "Hur lång är Prince, Sylvester Stallone och div. andra kändisar" samt "Kan man uppnå en promillehalt på 3.8 genom att injicera sprit".

I kväll ska vi på Balzac, Club Soda, för oss över 30. (BAH!)

Kram på er!
Och kom ihåg: "Allt har sin tid, utom korven som har två"
citat: min pappa. ;-)

/Maria. Snus, vad är det?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rättelse: Allting har en mening utom korven som har 2, skall det vara.. :P

Anonym sa...

Jag har ändrat nu...men jag är inte helt säker på att det är så det är. Vi måste göra en research på det. :-)