25 september 2006

Ode till grötkorven...

...eller recept på en snabb, mättande och tämligen onyttig middag för två heltidsarbetande människor som har lite ont om tid på kvällarna.

Ta ut en Felix (tidigare Bob) grötkorv ur kylen.
Placera korven på stabilt underlag och ta fram en lämpligt vass kniv.
Sprätta hål på grötkorvsplasten.
Masa ut kletet i två lagom stora skålar.
Sätt in i micron och vrid på högsta effekt.
När gröten halvexploderat så att det är kladd i microtaket, tag ut, rör om och kör nån minut till.
Upprepa proceduren för skål 2.
Ta ut skålarna, kanela och sockra (nämnd ordning, mycket viktigt!)
He på en klatt smör.
Förstör den govarma gröten genom att hälla kall mjölk på den... eller låt bli.
Ät!

För att citera Christer Pettersson då han svarade på frågan om varför han bara åt stekt ägg med starköl till middag.
"Det är ju så inihelvetes enkelt!"

Godnatt!
/Maria

Inga kommentarer: