08 mars 2006

Kanske i år...


Varje skelleftebo med självaktning har lidit mer eller mindre sedan 1990 när Skellefteå AIK åkte ur Elitserien. Från att ha varit ett stadigt elitlag sedan mitten av 70-talet har de senaste 16 säsongerna handlat om att kastas mellan hopp och förtvivlan som luttrad supporter i jakten på den åtråvärda elitserieplatsen. Närmast var det våren 2004 när man bara var ett mål från att gå upp. Frågan alla här(nästan i alla fall) ställer sig är: Ska det gå vägen i år?
Efter att ha spelat starkt under hela serien och tidigt kvalificerat sig för en plats i kvalserien ser det kanske bättre ut än någonsin. Men man kanske gör dumt i att hoppas. Man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten, liten tuva stjälper ofta stort lass osv...

Men faktum är att AIK har plusstatistik på alla sina kvalkonkurrenter från Superallsvenskan, dvs Malmö, Bofors och Rögle, samtidigt som Leksand och Södertälje från Elitserien inte ser alltför starka ut. Så kanske kan man hoppas lite ändå på att det ska ske i år.
I vilket fall som helst blir det en spännande månad fram till att kvalserien är färdigspelad den 10:e april...
/ Håkan

3 kommentarer:

Anonym sa...

Funderar på hur många år Frölunda spelat i elitserien utan att åka ur.. sedan 1927 eller nåt kanske.. hehe

Anonym sa...

Jag har kollat, och Frölunda har sedan starten 1922 spelat 41 säsonger i högsta serien, mot Skellefteås 30, så i nuläget är göteborgarna i överläge. Men värst (bäst?) är faktiskt Södertälje som spelat 70 säsonger i den högsta serie som funnits genom åren, med Djurgården som goda tvåor med 67 säsonger, inräknat den nuvarande.

Linus Brännström sa...

jag hoppas på leksand och skellefteå i elitserien.