04 februari 2006

Förnedringsfika

Antingen har Blogspot haft en allvarlig serverkris, eller så har jag drömt, att jag tidigare idag skrev ett inlägg om vacker vinterdag och förnedringsfika.
Hursomhelst, borta är det så jag skriver ett till.

Idag har det varit en underbart vacker dag, -17 och sol.
Nu i februari orkar solen upp så pass högt så att man faktiskt hinner uppleva ljuset mellan frukost och lunch. Så, idag har vi tagit en promenad för att lämna in filmen vi såg igår, samt för att ta en fika på stan, en Förnedringsfika.

För er som inte vet vad Förnedringsfika är så är det fika på Olanders. Caféägare Olander är en man av ordning och har pli på sina gäster. Ska man fika där så ska vissa regler följas.
Liten kopp med tillhörande fat för kaffe, stor kopp för te, en assiett var (inte dela), ytterkläder på avsedd plats etc. Regelbrott kan ge direkta följder i form av tillsägelse alt. utslängning.
Många stör sig på Olanders pedantiska ordningssinne, men vi tycker att det är lite charmigt. Dessutom har han stans godaste bullar, eller som vi åt idag, semlor.
Inredningen på stället är oxå aningen speciell, t.ex hänger det ett stort älghuvud över disken (se bild).

Eftermiddagen har varit lugn och skön, Håkan har tänt en brasa.
Katten ligger i soffan och mår dåligt pga. barndomstrauma. Sist vi eldade i spisen blev hon rädd och hoppade ner i toalettstolen.


Fler bilder från promenaden kan ni se här.

Kram och go'lördag på er!
/Maria

Inga kommentarer: