02 februari 2006

Utmaningen

Vi har blivit utmanade av en liten Uddevallaräka.
Att skriva om 5 egenheter.
Eftersom vi är två om den här bloggen så får det bli blandat, 4 egenheter och 1 gemensamhet.

1. Ögonkontakt
Då Håkan har något att framföra, till myndigheter, hyresvärdar o. dyl, kan han inte ta detta per telefon. Han måste se personen i fråga i ögonen och traskar därför dit. (I vissa fall med en pistagelängd i beredskap).

2. Spisen
Maria måste gå minst en vända tillbaka in i lägenheten för att se så att spisen är avslagen, även om denna inte varit på under dagen. Hon pratar även tyst för sig själv då hon utför sånt som hon inte senare ska behöva fundera på om hon gjort eller inte. T.ex. "Nu låser jag dörren", "Nu släcker jag lampan" och "Nu drar jag ur strykjärnet".

3. Lägga sig sist
Håkan vill alltid vara den som lägger sig sist på kvällen, någon form av kontrollbehov över att det är han som låser, släcker och stänger av TV'n.

4. Rotation
Om Maria av någon anledning behöver snurra runt ett helt varv (vänder sig om och tittar på något och vrider sedan inte tillbaka utan vrider runt 360 grader), vill hon gärna snurra tillbaka vid första bästa tillfälle. Annars kommer hon i otakt med sig själv.

5. Suduko
Det går i vågor, men det har blivit MÅNGA timmar av "Tvåan måste vara där" och "Trean kan vara där och där". Det började i somras och är lika beroendeframkallande som snus.

Där var det, 5 st. Det finns många fler, men eftersom vi inte vill till Umedalen (Norrlands stora dårhus förr i tiden) så väljer vi att sluta här.

Eftersom vi är allergiska mot alla former av kedjebrev så bryter vi mot reglerna och skickar inte utmaningen vidare till någon specifik person, men den som vill får gärna anta den. Det är roligt att läsa om andras ticks.
;-)

Kramdårå!

/Maria

Inga kommentarer: